ВИСТУП ЗБІРНОЇ КОМАНДИ УКРАЇНИ З ФЕХТУВАННЯ НА ІГРАХ ХХХІІ ОЛІМПІАДИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇЇ ВИСТУПУ НА НАСТУПНИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ

  • О. В. Кувалдіна
  • В. О. Дрюков
Ключові слова: Ігри Олімпіад, підсумки, Україна, фехтування.

Анотація

Аналіз результатів виступів українських спортсменів на Іграх ХХХІІ Олімпіади дають змогу вказати на фактори слабкого виступу українських спортсменів в особистих змаганнях у жіночій шаблі та шпазі, а також у чоловічих командних змаганнях на шпагах, незважаючи на можливості завоювання медалей у цих видах спорту згідно з даними багатьох аналітиків, як компанія Infostrada Sports, так і інших експертів, що спеціалізуються на спортивній статистиці. До них на наш погляд відносяться: незадовільний рівень ефективності процесу виходу на пік готовності спортсменів до Олімпійських ігор; відсутність психологічної  стійкості спортсменів на змаганнях; слабка тактична підготовка окремих спортсменів. Показано, що незважаючи на невдалий виступ в олімпійському Токіо збірної команди України з фехтування, цей вид єдиноборств має значний потенціал стосовно покращення спортивних досягнень на Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 р. в Парижі.

Посилання

Bubka SN, Platonov VN, redaktoryi. Menedzhment podhotovky sportsmenov k Olympyiskym yhram.

Imas EV, Borysova OV. Professyonalnyi tennys: problemy y perspektyvy razvytyia: monograph. Kyev: Olympyiskaia lyteratura; 2017. 288 s.

Platonov V, Esentaev T. Orhanyzatsyonno-upravlencheskye modely podhotovky sportsmenov vysokoi kvalyfykatsyy v uslovyiakh polytyzatsyy y kommertsyalyzatsyy olympyiskoho sporta. Nauka v olympyiskom sporte; 2015. 2 : 19 – 26.

Опубліковано
2021-11-30
Як цитувати
Кувалдіна, О. В., & Дрюков, В. О. (2021). ВИСТУП ЗБІРНОЇ КОМАНДИ УКРАЇНИ З ФЕХТУВАННЯ НА ІГРАХ ХХХІІ ОЛІМПІАДИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇЇ ВИСТУПУ НА НАСТУПНИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ. Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15. Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт), (11(143), 84-87. https://doi.org/10.31392/NPU-nc.series15.2021.11(143).17